Dat Bladel een echte gemeente van ontdekkingen is, heb je waarschijnlijk zelf ook al wel ondervonden. Maar de combinatie Bladel met een bezoek aan een van de omliggende dorpen is ook een aangename verrassing! De leukste fietsroutes, de lekkerste tussenstops, de fijnste speelplekken of een route langs historische monumenten.. Het kan allemaal in de gemeente Bladel! Onze dorpen, die samen de gemeente Bladel vormen, hebben elk hun specifieke historische kenmerken. Kom jij de kerndorpen van onze gemeente ontdekken?

 

Ommetjes in de gemeente Bladel

Ter ere van het 25-jarig jubileum van de gemeente Bladel is in samenwerking met Visit Bladel in elk dorp een wandeling samengesteld, met als thema ‘Gemeente Bladel verbindt’. Voor de echte wandelaar is er ook een langere route die de vijf dorpen met elkaar verbindt. Elke wandeling start bij een jubileum-picknickbank. Hierop is de routekaart en bijbehorende QR-code te vinden waarmee je de route eenvoudig kunt downloaden. Als je de wandeling liever doet met een route op papier dan kun je een gratis routemapje ophalen bij de gemeentebalie, Visit Bladel of de gemeenschapshuizen. Ook liggen deze mapjes bij toeristische punten. Kortom: Haal een mapje met routekaarten op of scan de QR-code, ga aan de wandel en geniet van de natuur en bezienswaardigheden die er in onze mooie gemeente te vinden zijn! Ook hieronder zijn de ommetjes van de gemeente Bladel te bekijken.

Dé trekpleisters van onze gemeente

Ontdek, beleef en ervaar Bladel. Wie namelijk onze gemeente bezoekt, hoeft zich geen moment te vervelen. Omdat nu eenmaal niet alles even gemakkelijk te vinden is als de Mariatoren, de blikvanger pal naast de A67, zetten we graag wat trekpleisters op een rijtje.