Als ruiter of menner sta je heel dicht bij de natuur en dat is best een unieke ervaring. Dit met het Bladelse landschap als decor is onbeschrijfelijk mooi. Als je dan de kracht van je paard voelt, een lange zandweg voor je ziet en het enige geluid dat je hoort galopperende hoeven zijn, dan is dat gewoon kippenvel, als je het ons vraagt! Als paardenliefhebber zul je wel weten wat we bedoelen! Kortom: beleef grenzeloze men- en ruiterroutes in Bladel en omstreken. Door de vele natuurgebieden is het hier een walhalla voor ruiters! Denk aan de Mispeleindse Heide, de Egyptische Poort, Kroonvense Heide, Cartierheide, Neterselse Heide of de Grijze Steen.
Maar ook België is verrassend dichtbij! Ga je mee op avontuur? Ontdek hier(onder) diverse ruiterroutes.

Of je nu in je eentje op pad gaat of met vrienden/vriendinnen, het paardrijnetwerk in onze gemeente brengt je via de mooiste routes op de mooiste plekken. Ze zijn in kaart gebracht door liefhebbers, die lang getwijfeld hebben of ze ze wel wilden delen. Want sommige plekken zijn zo uniek dat je ze het liefst voor jezelf houdt. Bezoek ze en je snapt waarom! Klopt er iets niet aan het netwerk? U kunt dit online melden via onderstaande website: Meldpunt Routes in Brabant | VisitBrabant. Bellen kan ook: 0800-4050050 (gratis) 

  • Op zoek naar themaroutes of een routeplanner?

    Naast bewegwijzerde routes is er ook de vrijheid om op vele plekken te rijden over andere paden. Ga op ontdekkingstocht door de prachtige gevarieerde natuur. Vele kilometers aaneengesloten ruiterroutenetwerk, telkens iets nieuws. Vergeet tussendoor vooral niet af te stappen. Ben je op zoek naar routes in de Kempen? Bekijk de themaroutes op paardrijdenindekempen.nl of plan de route online met de handige routeplanner. 

    Op zoek naar themaroutes of een routeplanner?

Op rooftocht met Zwarte Kaat

Laat je overvallen door Zwarte Kaat. En geniet van haar legende die in de Kempen al generaties lang wordt verteld. Maar pas op voor haar geslepen zoete verleidingen. Ze is immers genadeloos en kent vele gezichten. Haar historie moet je geproefd hebben: ruig zonder enig tikkeltje berouw. Volgens de kenners heeft ze nog veel meer voeten in aarde. Sta stil, luister en huiver. Voel haar adem in de wind, hoor haar krasse stem in de bossen, proef haar natuur, rijd rond door de kempen en geniet van haar veroveringen!