Bladel heeft 5 dorpen met ieder een eigen verhaal. Laat je meevoeren door de streekverhalen, ontdek plekken die zelfs inwoners nooit eerder gezien hebben of geniet van een lekkere bourgondische versnapering op een van de zonovergoten terrassen die onze gemeente rijk is. Onderstaand hebben we verschillende speciale plekken voor jullie uitgelicht die een ware experience zijn. En dan zijn er ook nog de typisch Bladelse plekjes om te bezoeken. Van het zwemmen bij het subtropisch zwemparadijs van Landal Het Vennenbos tot het genieten van een smakelijke ijsco bij De Smaak! Hieronder vind je de plekken waar we als gemeente trots op zijn.

Recreatiepark De Achterste Hoef

Brabant staat bekend om de bourgondische levensstijl en gastvrijheid. Bij De Achterste Hoef zie je dit ook terug! Bij Recreatiepark De Achterste Hoef kun je heerlijk eten in eigen restaurant met een ruim en zonnig terras. Schuif aan voor een kop koffie met apfelstrudel, gezellig diner of geniet van de zon en een goed glas wijn terwijl de kinderen spelen in de speeltuin. Maar ook logeren kan bij Recreatiepark De Achterste Hoef. Er is hier aan alles gedacht voor jong en oud! Kom je gauw langs? 

Het verhaal van Zwarte Kaat

Zoals de naam “Zwarte Kaat” al doet vermoeden was deze kaat bepaald geen charmante dame. Ze woonde zo’n 400 jaar geleden in het Helleneind, een gehucht op de hei tussen Bladel en Hulsel. Ze zag er met haar dunne lippen en spitse haviksneus uit als een heks en voerde een bende aan die gevreesd was in de hele Brabantse Kempen door de vele plunderingen..

Ontdek de geschiedenis uit onze gemeente! Bladel telt een tal van bezienswaardigheden, waarvan je hieronder een overzicht ziet. Een bijzondere bezienswaardigheid is het Maggiblokje, dit is het kleinste huisje in Bladel (6x5x4) en tevens een daggelderswoning uit 1850. Vaak oefende de daggelder hierin ook nog zijn beroep, bijv. als sigarenmaker of koperslager. Dit huisje is in 1994 gerestaureerd en is nu een gemeentelijk monument. Het huisje maakt nu als slaapkamer deel uit van de erachter gebouwde bungalow.