​Wandelen kan het hele jaar door! Volg de paaltjes over paden en bewonder oude streekverhaalroutes, zoals de ontdekroute van De Witte Vos. Of wandel door groene dorpen en struin langs eeuwen oude architectuur. Haal jij lekker een frisse neus in de natuur of maak je een tocht langs de verhalen van het verleden? Wat je ook kiest, wandelen in Bladel doet je goed! Ter ere van het 25-jarig jubileum van de gemeente Bladel, zijn er zes wandelingen uitgezet die zorgen voor verbinding. Ga jij met hele gezin op stap of struin je liever alleen met je hond over de paden? Ontdek de unieke Ommetjes van Bladel hieronder of ontdek alle wandelroutes

Het land van Zwarte Kaat

Zwarte Kaat leeft! Het voormalige hoofdkwartier van Zwarte Kaat aan 't Helleneid in Bladel is hier het levendige bewijs van. De heks van Hellenende is nooit weggegeweest. Door de bossen onder Bladel, langs Ten Vorsel, de Pals, Hapertse Heide en het Vennenbos. Laat je overvallen door Zwarte Kaat en geniet van haar legende die in de Kempen al generaties lang wordt verteld. 

Ontdek het land van Zwarte Kaat

Een échte wandelregio

Maak gebruik van het wandelknooppuntennetwerk waar je zorgeloos kunt wandelen van knooppunt naar knooppunt of kies voor een van de routes op onze website. De kaart met het volledige wandelknooppuntennetwerk van de Brabantse Kempen is o.a. verkrijgbaar bij Visit Bladel voor € 6,50. Trek je wandelschoenen aan, ga eropuit, verken het gebied te voet en maak je hoofd leeg in de prachtige natuur!