Hoogeloon heeft het karakter van een straatdorp dat een lengte heeft van bijna 4 kilometer, en tot aan Hapert toe doorloopt. Centraal in dit dorp staat de huidige parochiekerk die omringd is door een grasveld. In Hoogeloon vind je een prachtige natuurspa, een galerie, meerdere (spannende) plekken voor avonturiers, prachtige overnachtingsmogelijkheden en een gezellige dierenboerderij. Kortom: in Hoogeloon zul je je niet snel vervelen! 

Grafheuvels

In de jaren dertig van de 20e eeuw werden grafheuvels uit de bronstijd ontdekt, waaronder de 
Zwarte Berg aan de Groenstraat (ook wel Smousenberg genoemd), een van de grootste en hoogste grafheuvels die in België of Nederland te vinden zijn.
Een andere grafheuvel stamt uit de Romeinse tijd, de Kaboutersberg. In het Hoogeloons bos ligt de Kaboutersberg, waar je een Romeinse grafheuvel kunt bekijken.

Ontdek het hier

Ontdek het magische Kabouter Koning Kyrië Avonturenpad

Het leven was niet altijd goed in het Brabantse land. De boeren moesten er hard werken. En ondanks al het ploegen, poten en mesten bracht de arme zandgrond, weinig op. De boerderijen waren relatief klein. Tegenslagen als een te nat seizoen, hadden vaak rampzalige gevolgen. Troost en hoop vonden ze in hun katholieke geloof, maar ook in kabouterverhalen. De goedhartige wezens klaarden in het geheim klusjes voor een zieke of hulpbehoevende boer. Of was het toch de onderlinge saamhorigheid van de boeren in de buurt?