Tot eind 19e eeuw was Hapert een dorp dat beschouwd werd als achtergebleven gebied, het dorp was dan ook verre van welvarend. Naast Eindhoven en vele andere Kempische dorpen was ook Hapert een plaats waar het produceren van sigaren veel plaatsvond. Gelukkig is dat verre van welvarend, mede dankzij deze ontwikkeling, tegenwoordig helemaal anders! Want met een Landal Park in haar dorp, een prachtige kapel en molen en diverse horeca en overnachtingsmogelijkheden is Hapert tegenwoordig een bloeiend en gezond dorp waar de inwoners trots op zijn. 

Het landschap van de Kempen verteld verhalen..

  • Kempenland

    Het landschap van de Kempen vertelt verhalen, maar is ook ‘gewoon’ om te genieten. Op bijna alle zandpaden kunnen ruiters en menners hun hart ophalen. Er zijn fietspaden en –routes en lopen kunt u overal waar uw voeten u brengen. Over de heide, door het bos, langs slingerende beken, misschien zelfs een stukje over de grens? Want, gelukkig voor de Belgen, daar gaat het Kempenland gewoon verder.
     

    Kempenland

De Cartierheide: het is bijna België, maar gelukkig ligt de Kempen nog nét in ons land. Want het is een landschap om trots op te zijn. En een landschap met geschiedenis. Op de Cartierheide liet Napoleon zijn sporen na. De bossen vormden het terrein van smokkelaars, over de zandpaden liepen marskramers met hun koopwaar in een mand op de rug. Op de arme zandgronden probeerden keuterboertjes eeuwenlang met bloed, zweet en tranen een schamele boterham te verdienen. Wil jij meer weten over dit prachtige natuurgebied?