Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Benefietconcert

Contact

21 Oude Provincialeweg
5527 mb Hapert
Plan je route
concert

Een benefietconcert voor Stichting Semmy en Tijn Kolsteren.
Eerst maar eens over het goede doel: Stichting Semmy. Wie herinnert zich Tijn nog, de jonge held die met zijn actie heel Nederland aan…

Een benefietconcert voor Stichting Semmy en Tijn Kolsteren.
Eerst maar eens over het goede doel: Stichting Semmy. Wie herinnert zich Tijn nog, de jonge held die met zijn actie heel Nederland aan het nagellakken kreeg? Joep Basten was zijn vriend, hij kwam vaak bij ‘m thuis. Joep: “Hij was al vriendjes met onze dochter Janneke voordat hij ziek was. Toen was het altijd al fijn om met hem om te gaan, later kreeg het nog meer betekenis en kwam hij ook als Janneke niet thuis was. Gingen we samen naar de diertjes, samen film kijken of gewoon buurten. Prachtige jongen. Hij voelde zich zo thuis bij ons dat hij vaak kwam logeren. Dan lag hij op de bank en riep hij: ‘Joep, wil je nog een portie popcorn voor mij warm maken?’ Mooi toch? Hij haalde 2,5 miljoen op voor Serious Request en 1,2 miljoen euro voor Stichting Semmy en hielp eraan mee dat er een robot kwam die medicijnen direct in de hersentumor kan injecteren. Voor hem kwam de robot te laat.
Ter ere van Tijn doen we deze benefiet.” A Few Good Wibra’s XXL Als er samen muziek mag worden gemaakt, hoef je nooit lang te zoeken naar muzikanten.
Joep: “Ik ben één van A Few Good Men en wij spelen wel vaker samen met The Wibra’s.
Jong talent: M’Ties als openingsact
In het voorprogramma aandacht voor de jeugd. M’Ties opent de show op 6 april. Niek Luijten zag het bandje en stelde hen voor als openingsact. “Ik zat met mijn bandje zeven jaar geleden in het voorprogramma van de vorige benefiet van A Few Good Wibra’s en dat was supervet. We waren niet per se heel goed maar wel heel erg vereerd dat we gevraagd waren. Ik vind dat we er traditie van moeten maken een beginnende band te laten openen. Ik had M’Ties op Play Festival gezien en was er van onder de indruk. De angst zit er wel een beetje in dat ze beter zijn dan de hoofdact”, lacht hij. “Samen muziek maken is serieus het mooiste wat er is en die ervaring willen we hen ook geven.”
Dansgroep Quality en sponsoren Bij zoiets groots als dit benefiet zijn heel veel handjes nodig. Joep: “Die krijgen we van Dansgroep Quality. Zij leveren de vrijwilligers voor de garderobe en de bonnenverkoop. Daarom zijn zij ook deel van het goede doel; wij vinden het belangrijk om ook een lokale vereniging te ondersteunen door dit benefietconcert.” Steun komt ook van een aantal belangrijke sponsoren, zonder wie dit event niet mogelijk zou zijn. 
Scoor snel je tickets
Heb je in dit artikel één reden gelezen om niet naar dit grandioze benefietconcert te gaan?
Nee toch? Dan snel naar www.koopjouwkaartje.nl/benefiet. Wacht niet te lang want
de voorverkoop gaat hard en vol is vol. 
Het zou toch prachtig zijn als Stichting Semmy uit naam van held Tijn weer een fiks bedrag mag overhandigen aan onderzoekers die genezing van hersenstamkanker bij kinderen een stapje dichterbij brengen? Weet je wat ook heel mooi zou zijn? Als we 6 april allemaal met gelakte nagels naar het benefiet komen. Als ode aan Tijn.

Locatie